Voor organisaties

Hoe gaan wij te werk

Millennials – iedereen geboren tussen 1985 en 2000 – op de werkvloer. Wat moet je ermee? Het is een vraag waar veel werkgevers mee worstelen. Want hoe manage je deze geweldige mensen? Hoe ga je om met jong talent dat meer waarde hecht aan het leveren van een substantiële bijdrage aan de samenleving, talent dat wil blijven leren.

 

De oude manier van werken, waarbij medewerkers tijd en loyaliteit inwisselden voor een vast bedrag per maand, werkt niet meer. Geld is namelijk niet meer de grootste motivator. Maar wat dan wel? Hoe houd je die millennial blij? En hoe zorg je ervoor dat ze niet na twee jaar vrolijk verder huppelen?

Mindability weet hoe je het potentieel van deze mensen optimaal kunt benutten, en daar helpen we je graag mee. We kijken op organisatie- en op medewerkersniveau met je mee. Met gezondere, enthousiastere en uiteindelijk productievere medewerkers tot gevolg. Allereerst gaan we op zoek naar de behoefte van jouw organisatie op dit moment. Waar zitten de pijnpunten?

 

In sommige gevallen is informeren en trainen al voldoende, in de vorm van een presentatie of workshop. In andere gevallen spelen er specifieke problemen bij een medewerker, een team of een afdeling. Wellicht merk je dat één van jouw medewerkers net wat meer moeite met zijn werkzaamheden heeft dan anders, of is het percentage uitval op die ene afdeling opvallend hoog. Wij gaan op onderzoek uit en achterhalen zo de oorzaak van dit probleem. We stellen een rapportage op met inzichten en schrijven een plan van aanpak. Concrete handvaten in overvloed!

Investering

De investering is per situatie verschillend en afhankelijk van een aantal factoren. De omvang van het traject en de tools die gebruikt gaan worden spelen hierin een grote rol. Benieuwd naar de mogelijkheden?