Route Mindability

Daar stond ik dan, 18 jaar, met mijn rugzak. Helemaal vol. Maar jammer genoeg niet met de juiste tools en handvatten om het volwassen leven aan te kunnen. Ik raakte in een hele flinke dip en besloot om hulp te gaan zoeken. Ik maakte een afspraak met de huisarts. Een dubbele, want dan krijg je in plaats van 10 wel 20 minuten, om al je problemen te vertellen! Hij vond dat een psycholoog misschien wel een goed idee was. Of hij nog tips had? Nou, misschien het GGZ[1]. Daar begon mijn zoektocht…..

Oneindig op zoek
De ene wachtlijst was nog langer dan de andere, sommige liepen zelfs op tot een jaar! Eindelijk vond ik een psycholoog met een praktijk aan huis. Daar kon ik binnen twee maanden (yes!) terecht voor de intake, en nog eens een aantal weken later kon ik starten met de behandeling. Vol goede moed begon ik aan de gesprekken, want moed heb je nodig. Na een paar weken stond ik alweer buiten; haar enige oplossing was medicatie en dat wilde ik niet. Daarmee waren haar behandelmethoden blijkbaar op. Dat was mijn eerste stap in het circuit van de mentale en fysieke gezondheid.

Spiegeltje, spiegeltje
Ondertussen was ik mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie begonnen. Heel zinvol voor mijn proces, maar o zo confronterend. Hoe leuk ik het ook vond, op sommige momenten was het behoorlijk zwaar. Er werd je een enorme spiegel voorgehouden. In die spiegel zag je niet alleen jezelf, maar ook alle andere mensen uit je directe omgeving. Ineens leek iedereen een persoonlijkheidsstoornis en een stuk of 23 symptomen uit de DSM[2] te hebben. Naarmate je verder in het proces kwam, leerde je dit beter te relativeren en zette je het meer in perspectief. Dit was ook het moment waarop ik ontdekte dat ik hoogsensitief ben. Het verklaarde veel, en door dit mee te nemen in mijn proces kwam ik in een enorme groeispurt.

Fuck the quarterlife crisis
Mijn eerste baan in de psychologie vond ik al tijdens mijn studie, op mijn 19e. Dit was mijn kennismaking met het werkende leven. Ik werkte bij een ontzettend leuk bedrijf, en ons team voelde als een warm bad. Omdat ik met psychologen werkte, werd ik regelmatig stevig geobserveerd en daarna nog steviger gecoacht. Soms pittig, maar wat ben ik dankbaar voor die tijd, want ik heb zo veel geleerd! Nadat ik cum laude afstudeerde, staken een aantal jaren later mijn eerste ‘millennial’[3] symptomen de kop op.

“Is dit nou echt wat ik wil?” “Wat heb ik nodig om gelukkig te worden?” Door een aantal veranderingen binnen het bedrijf, voelde ik me daar niet meer helemaal op mijn plek. In combinatie met privé-hobbels leidde dit alles uiteindelijk tot een burn-out. Dit was het begin van mijn grote worsteling in het werkende leven. Ik viel van burn-out in bore-out. Ik ging jobhoppen, op zoek naar een baan die dan hopelijk wel bij me paste en me geluk zou brengen, maar nergens vond ik het. Deze oh-zo-leuke fase eindigde met mijn handen in het haar. Wat nu?!

Op weg naar…
Tien jaar later sta ik hier, weer met rugzak… máár deze keer wel met heel veel tools en handvatten! Natuurlijk ook nog wel met wat andere dingen, want helemaal klaar ben je nooit.

Het was een hele reis. Ik heb de meest uiteenlopende soorten therapieën geprobeerd. De ene nog vreemder dan de andere. De één nog beter dan de ander. En helaas ook de één nóg slechter dan de ander… Je kent het wel; je googelt je suf op jouw ‘klachten’ en komt heel veel verschillende websites tegen (en ook hele enge diagnoses). Ze beloven je ontzettend veel, maar na vier maanden op de wachtlijst gestaan te hebben, kom je er achter dat dit eigenlijk helemaal niet is wat jij nodig hebt. Of je hebt het wel nodig, maar helaas heeft je intuïtie je even in de steek gelaten en ben je terecht gekomen bij iemand die de kneepjes van het vak niet zo best beheerst.

Mindability
Deze route heeft me gebracht tot Mindability. Dát wat ik heb gemist in de afgelopen tien jaar, wil ik anderen nu geven. Hoe fijn is het als iemand je bij de hand neemt en kijkt naar wat je op dit moment nodig hebt? Iemand die het allemaal zelf al heeft gezien, gedaan en meegemaakt. Dat diegene voor jou een plan maakt en deze bijstelt aan de hand van jouw progressie. En hoe fijn is het om niet meer zelf te hoeven zoeken? In je proces heb je vaak zo veel verschillende vormen van begeleiding nodig, zowel mentaal als fysiek.

Dat allemaal heeft Mindability te bieden; intensieve mentale en fysieke begeleiding en hulp van de beste experts. En ik spreek uit ervaring. Deze mensen zijn de allerbeste die ik ben tegengekomen in mijn moedige tocht naar een gelukkig leven. Zij hebben mij met hun behandelingen en gesprekken gebracht tot waar ik nu ben en waar ik naartoe ga. Ik deel ze heel graag met jullie!

Mindability biedt persoonlijke begeleiding en richt zich op mentale fitheid en lifestyle. Dit doen wij op een laagdrempelige en praktische manier, zonder wachtlijsten en met een helder plan.

[1] Geestelijke gezondheidszorg
[2] Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders
[3] Generatie Y. Demografische generatie geboren tussen 1980 en 2000

 

5 Reactie's
 • Simone
  Geplaatst op 22:17h, 30 augustus Beantwoorden

  Hoi Safia,

  Wow wat een mooie blog. Wat moedig dat je deze stap hebt gemaakt en met jouw ervaring hopelijk vele andere zult helpen.

  Veel succes met je eigen bedrijf!

  Groetjes Simone

 • Sigal shepher
  Geplaatst op 05:45h, 31 augustus Beantwoorden

  Heel veel succes gewenst! Als ik het zo lees, dan is dit de perfecte aanpak voor mensen met burn-out. Dapper dat je aan de slag durft te gaan met je ervaringen en die in gaat zetten om anderen te helpen.

 • Pleuni Marks
  Geplaatst op 09:58h, 01 september Beantwoorden

  Hey Safia,
  Ik lees net je stuk, wat ontzettend oprecht, kwetsbaar en stoer. Wat een route heb je afgelegd (ik herken veel!) en wat mooi om te lezen dat je uiteindelijk vol goede moed op de plek staat waar je aan nieuwe uitdagingen begint. Heel veel succes en geluk! Geniet van de journey vanaf hier, maar zo te zien komt dat helemaal goed. Groetjes Pleuni

 • Elke
  Geplaatst op 20:56h, 02 september Beantwoorden

  Je geloof in jezelf en je hoge deskundigheid zal anderen inspireren, moed geven en hen verder stuwen naar ook een gezonder en gelukkiger leven! Knap van jou!

 • Tom
  Geplaatst op 20:46h, 02 juli Beantwoorden

  Inspirerend en gedurfd; een reactie waard!
  Herkenbare weg heb je afgelegd. Ik heb de afgelopen 10 jaar ook alles gezien / geprobeerd. Succes met je toekomstige persoonlijke ontwikkelingen welke je nog mee gaat maken
  Tom

Geef een reactie